Hittepersmachines en stoomstrijkijzers

Een hittepers is een apparaat dat wordt gebruikt om een grafisch ontwerp op een stof over te brengen met behulp van hoge temperaturen. Deze machines worden ook gebruikt om ontwerpen te printen op mokken, keramische borden en tegels, draagtassen, legpuzzels, hout, metaal en andere voorwerpen. Tegenwoordig worden deze machines zelfs door hobbyisten en kunstenaars gebruikt om vanuit het comfort van huis afdrukken te maken op t-shirts en andere stoffen. Deze machines vereisen hoge temperaturen variërend van 375 graden tot 425 graden Fahrenheit. Ze hebben ook een kracht van 40 tot 80 psi nodig om het ontwerp op de stof te drukken.

De hittepersmachines Verwarmde bodywarmer hebben meestal een aluminium verwarmingselement. Ze maken gebruik van dragerpapier en bepaalde soorten inkt. Ze worden verwarmd tot de gewenste temperatuur en vervolgens gedurende een bepaalde tijd met de gewenste druk op de transferinkten gedrukt. Vervolgens worden de transferinkten op het te bedrukken materiaal gedrukt om een ontwerp op het oppervlak of door de lagen van het materiaal heen te vormen. Er zijn zowel automatische als handmatig bediende hittepersen beschikbaar. Zelfs semi-automatische types zijn beschikbaar. In moderne warmtepersen maakt het gebruik van digitale technologie een zeer nauwkeurige controle mogelijk over de temperatuur- en drukniveaus en ook over de duur van het persen van de machine op het materiaal.

Er is een grote verscheidenheid aan hittepersen op de markt. Het meest algemeen verkrijgbare type maakt gebruik van een vlakke plaat om druk en hoge temperaturen uit te oefenen. Enkele veel voorkomende typen zijn als volgt.

• Clamshell-type – Bij dit type hittepers is het bovenste verwarmingselement ontworpen om te openen als een clamshell.

• Wegzwenkbaar type – Bij het wegzwenkbare hitteperstype is de bovenste verwarmingsplaat ontworpen om weg te draaien van de onderste plaat.

• Hittepers in trekstijl – Zoals de naam al doet vermoeden, kan ook bij dit type de onderste plaat worden uitgetrokken voor grafische voorbereiding als een lade.

• Vacuüm bediende hittepers – Deze stijl maakt gebruik van luchtdruk om de resultaten te bereiken.

Stoomstrijkijzers, ook wel stoompersen genoemd, zijn een handige en effectieve manier om kleding goed gestreken en schoon te houden. Deze zijn ontworpen om de kreukels uit alle materialen van kleding te verwijderen, inclusief katoen, zijde, wol en andere materialen. Ze kunnen worden gemaakt om op verschillende temperatuurinstellingen te werken voor het strijken van verschillende materialen. Ze maken vooral gebruik van warmte en druk om kleding te strijken. Dit zijn kleine apparaten die meestal zijn gemaakt van een driehoekige basis met poriën erop zodat stoom kan ontsnappen en helpen bij het strijken. Via een voorziening bovenop wordt water gegoten en ook de hoeveelheid stoom is te regelen. Behalve dat ze kleding een goede vorm geven, verwijderen ze er ook bacteriën en pollen uit.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.